Molimo izaberite državu: e-cigarete hrvatska e-cigareta bosna i hercegovina e-cigara makedonija

 

e-cigarete.org

e-cigareta

 

>> e-cigareta > Kako se koristi e-cigareta
Podijeli

 

Upute za korištenje

VAŽNO: Za sigurnu i djelotvornu uporabu E-cigarete i ostalih dijelova seta, molimo Vas prije upotrebe pročitajte pažljivo slijedeće informacije i slijedite upute za korištenje!

 

Način korištenja E-cigarete:

Nakon stavljanja refilla (nikotinskog punjenja) i baterije, E-cigareta je spremna za upotrebu. Ponekad je potrebno pričekati 2-3 minute da bi se raspršivać natopio e-tekućinom. Uređaj se uključuje laganim uvlačenjem zraka kroz nikotinsko punjenje u vodoravnom položaju. Nakon 15 neprekidnih uvlačenja LED lampica na vrhu će početi treptati kao znak da biste trebali napraviti pauzu (simulira 1 klasičnu cigaretu koja daje 12 - 15 uvlačenja). Uvlačenje treba trajati 3-4 sekunde kako bi se respirator zagrijao i stvorio dim. Ako prejako uvlačite može se desiti da uvučete i kapljicu nikotinske otopine, stoga treba umjereno uvlačiti dim. Najbolji efekt postiže se ako se uvlači minimalnom jačnom koja aktivira bateriju i u trajanju od 3-5 sekundi. Kad prestanete s uvlačenjem cigareta se automatski isključuje.

Kada primijetite da se smanjila količina dima, treba zamijeniti uložak. Također, kada se smanji snaga litijumske baterije, indikator na vrhu cigarete će neprestano ubrzano treptati i tada trebate zamijeniti bateriju (LED indiikator trepće kod nekih modela i ako ste uvlačili dulje od 5-7 sekundi, kao upozorenje i znak da je isključena baterija zbog graničnika duljine uvlačenja).

Dijelovi start paketa:

dijelovi start paketa

 

Nikotinsko punjenje (uložak, refill, cartridge):

Nikotinsko punjenje E-cigarete se sastoji od inhalatora i spremnika e-tekućine. Možete izabrati uloške sa različitom koncentracijom nikotina: visoka, srednja, niska i bez nikotina.

Zamjena nikotinskog punjenja:

Kada se količina dima počinje smanjivati, zamijenite nikotinsko punjenje (refill, uložak).

kako zamjeniti refill

E-tekućina:

E-tekućina je sastojak nikotinskih punjenja, a dolazi i zapakirana u bočice. U takvom obliku služi za ukapavanje 2-3 kapi e-tekućine direktno u respirator (atomizer), ili pak ponovno punjenje nikotinskih punjenja tako da stavite 4-6 kapi e-tekućine na spužvicu u praznom nikotinskom punjenju, odnosno dok ne primjetite da spužvica više ne upija e-tekućinu.

Baterija i punjač:

E-cigareta koristi specijalnu 3,7 V litijumsku bateriju koja se kao i punjač ne može zamijeniti drugom vrstom baterije, odnosno punjača. Ulazna voltaža za punjač je 100-240 V 50/60 Hz

kako zamjeniti bateriju e-cigarete

 

Način punjenja baterije:

Kod upotrebe ovog uređaja, indikator na vrhu e-cigarete ubrzano trepće i tako indicira da treba napuniti bateriju.
Uključite kabel sa punjača u utičnicu i navijte bateriju u mjesto za punjenje. Nakon punjenja od 1,5-4 sata, indikator će se promijeniti iz crvenog u zeleno, što znači da je baterija puna. Izvadite bateriju, izvucite punjač iz utičnice.

Kako napuniti bateriju

 


Što možete učiniti da Vaša e-cigareta dulje bude kao nova:

  • Očistite respirator kada je potrebno.
  • Ispušite i ostavite respirator da se preko nići osuši na papirnatom ručniku, s stranom na koju ide baterija prema gore.


Kako očistiti raspršivač (respirator):

1.  Odvojite bateriju i nikotinsko punjenje od respiratora.
2.  Puhnite u respirator s strane baterije dok više ne izlazi nikakva tekućina.
3.  Stavite respirator pod mlaz tople vode, napunite ga vodom, ispraznite promućkajte i tako 3-5 min.
4.  Potopite respirator u posudu tople vode i ostavite da stoji 15-30 min.
5.  Ponovite 3. korak.
6.  Otresite ili ispušite vodu iz respiratora.
7.  Ostavite respirator 24 sata da se osuši na papirnatom ručniku. Možete ubrzati postupak sušilom za kosu ali nemojte prejako zagrijati respirator jer ćete ga uništiti. Koristite nižu temperaturu sušila i ne približavajte ga preblizu respiratoru. I u tom slučaju ostavite respirator da se suši preko noći na papirnatom ručniku.
8.  Kada ste sigurni da je respirator potpuno suh ukapajte na njega s strane nikotinskog punjenja 3 kapi e-tekućine i umetnite na njega novo nikotinsko punjenje. Pričekajte nekoliko minuta da respirator upije e-tekućinu.
9.  Umetnite bateriju i povucite nekoliko puta kratko dok ne dobijete dobru količinu pare. Trebali biste primijetiti da respirator radi bolje.
raspršivač respirator atomizer


Upozorenja:

- Držite e-cigarete a posebno e-tekućinu van dohvata djece!
- Zabranjeno je držati punjač i bateriju u blizini visokih temperatura.
- Ako primijetite bilo kakvo zagrijavanje, promjenu boje ili deformacije kod punjenja, odmah isključite punjač iz napona i nemojte ih upotrebljavati.
- Ovaj punjač može biti korišten samo za punjenje baterija naše kompanije.
- Držite E-cigaretu, punjač i nikotinska punjenja izvan dohvata djece.
- Nikotinska otopina koju sadrži uložak ne smije doći u kontakt sa sluznicom, a do toga može doći ako E-cigaretu kod upotrebe ne držite vodoravno i prejako uvlačite.
- Ovaj uređaj visoke elektronike osjetljiv je na udarce i druga mehanička oštećenja.
- Bočica e-tekućine sadrži visoku koncentraciju nikotina, koja je otrovna ako se proguta veća količina u jednom trenutku.

Upotreba E-cigarete se ne preporučuje:

- maloljetnicima ispod 18 god
- nepušačima
- ljudima alergičnim na nikotin ili bilo koju drugu komponentu uloška
- trudnicama i dojiljama

Početak korištenja e-cigarete:


Kako koristiti e-tekućinu:

 

elektronska cigareta

| E-cigareta | Elektronska cigareta | Električna cigareta | Elektronska cigara | Forum o e-cigaretama |

e-mail: info@e-cigarete.net
Copyright © e-cigarete.org - 2009 All rights reserved
04.04.2009